Новини

Microsoft приема биткойн

Дата на публикуване: 11.12.2014

Когато казваме, че биткойн има потенциала да се превърне в нещо велико, далеч не се шегуваме. Доказват го новини като днешната, в която разбрахме, че компютърният гигант Microsoft приема биткойн. Ето как коментира това значимо решение Ерик Локард, корпоративен вицепрезидент на Universal Store в Microsoft:

„Използването на дигитални валути като биткойн, които дори още не са навлезли в етап на масово възприемане, расте и отвъд ранните ентусиасти. Очакваме този растеж да продължи и факта, че даваме възможност на хората да използват биткойн, за да плащат за нашите продукти и услуги, да ни отведе към челните позиции на този тренд.“

С биткойн могат да се захранват потребителски акаунти, а това позволява на клиентите на гиганта да купуват приложения за Windows, както и Xbox игри, музика, видео. Все още e ограничен наборът от продукти, които могат да бъдат закупени с биткойн и плащането с крипто валутата се предлага само в Америка.

Bitcoin-Blog-Image-2

 

Потребителите могат да захранват акаунта си с не повече от $1000 на ден като максималният размер на сумата в един акаунт е $5000. Стъпките са обяснени в прозореца за зареждане на сметката и имате 15 минути да извършите плащането (което обикновено отнема около минута).

Към момента Microsoft е най-голямата компания, прозряла силата на биткойн, което я нарежда пред Paypal, Dell, Expedia, Newegg.

Related posts

BitcoinXT – експеримент за новия световен ред

stamen

Import / Export функцията в Blockchain.info

hash.bg

Как да си направя онлайн портфейл в Coinbase

hash.bg
UA-137508696-1