Крипто Портфейли Най-ново

Ledger Nano S – сигурният крипто портфейл

Ledger Nano S е хардуерен портфейл от ново поколение. Той поддържа Bitcoin, Ethereum и много други криптовалути. Свързва се с компютъра чрез USB кабел и притежава малък дисплей и два бутона, служещи за навигация в менюто и потвърждение на транзакциите. Чрез него можете да съхранявате, получавате и изпращате различни криптовалути, без да излагаме средствата си на риск. Nano S ви дава пълен контрол и достъп до вашите средства във всеки един момент.

Nano-то също така поддържа и FIDO® Universal Second Factor standard (еквивалент на Google Authenticator), който може да се използва като допълнителна аутентикация (2 Factor Aithentication) за вход във вашите аакаунти в борси, пощи и др.

Високо ниво на сигурност

Благодарение на специален smartcard chip, включващ допълнителен защитен елемент, който бива използван в кредитни карти и паспорти за защита на биометрични данни и  разработената от Ledger операционна система наречена BOLOS – гъвкава система, която улеснява поддръжката на множество криптовалути, е почти невъзможно Nano S да бъде компрометиран. Физическите бутони също допринасят за сигурността на портфейла, тъй като транзакциите не могат да се манипулират и фалшифицират – те се визуализират на дисплея, след което трябва да бъдат портвърдени чрез натискане на бутоните върху устройството.

С Ledger, частните ключове (private keys), които са средството, чрез което подписваме нашите транзакции, са абсолютно защитени, защото те никога не се показват и никога не напускат самото устройство и неговара изолирана операционна система. При други портфейли (мобилни, декстоп, онлайн портфейли) нямаме подобна сигурност, защото въпросните частни ключове не са толкова добре съхранени и могат да бъдат прихванати от хакери или от вируси, ако компютърът или телефонът ни е заразен или компрометиран.

Едно устройство – всички криптовалути

Ledger Nano S поддържа над 1000 криптовалути, включително най-популярните, сред които са Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Monero и др.  Компанията непрестанно развива своите приложения, благодарение на което ежемесечно се добавят нови валути. Устройството може да поддържа до 18 приложения едновременно, което ви дава бърз и лесен достъп до тези криптовалути. Дори и да деинсталирате дадено приложение, частните ключове се запазват в устройството. По този начин винаги можете отново да инсталирате нужното приложение и да управлявате своите средства.

За пълен списък на поддържаните криптовалути посетете официалния сайт.


Ако желаете да закупите Ledger Nano S, без да чакате доставка от Франция, можете да се свършете с нас на shop@hash.bg . Цената за 1 брой е 120лв. без ДДС. Доставката се поема от клиента.

Related posts

Mycelium – ръководство за инсталация и backup

Martin Tinchev

Как да си направя backup на портфейла

hash.bg

Биткойн транзакции с портфейла Blockstream Green

Martin Tinchev
UA-137508696-1