Новини

LAUNCHub ще финансира биткойн проекти

launchhub влиза в биткойн

Дата на публикуване: 20.05.2014

Един от основните инвеститори с рисков капитал (venture capital ) в България – LAUNCHub – обяви официално желанието си за финансиране на проекти, свързани с биткойн и крипто-технологиите.

За незапознатите с темата за venture capital investments ето кратко обяснение:

При инвестициите с venture capital (VC) фондът дава пари на хората с идеята, като в замяна не иска апартамент или имущество за гаранция (както го правят банките), а само процент от евентуалните бъдещи печалби (ако има изобщо такива). Почти всички големи сайтове като Facebook, Google и прочие са започнали точно с такъв тип инвестиция. Хората с идеята създават прототип, представят я на VC инвеститори, които осигуряват финансирането и след това подкрепят екипа по пътя му към успеха. Радостното е, че самата процедура за осъществяване на тези инвестиции е преживяла огромен напредък през последните 15 години. Вече не е нужно да си измисляте дебели бизнес планове и маркетинг проучвания: трябва просто да разкажете идеята си и да покажете в разговорите с инвеститорите, че знаете какво правите.

За това, че процедурата е супер опростена, говорят самите резултати на LAUNCHub: откакто е създаден през 2012 (едва две години!) те са инвестирали в 41 проекта общо 3 милиона евро. Предимно (ако не и изключително) в български проекти.

По-долу публикуваме призива им за представяне на проекти, свързани с тематиката на нашия сайт. Hash.bg бе създаден точно с тази цел: да събере на едно място хора, които да развиват съвместно идеи и проекти в полето на крипто-технологиите. Радостни сме, че инициативата на LAUNCHub донякъде е proof of concept за нас и ще се радваме да помогнем с повече информация относно оформянето на идеята ви. Срокът за кандидатстване е 9 юни, 2014 г.

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub, насочва своите усилия за откриване на най-талантливите екипи, които работят над иновативни решения, адресиращи финансовия свят и криптовалутите. Особен интерес в отворената на 13 Май 2014 година процедура за кандидатстване представляват проекти в сферата на bitcoin технологиите. Одобрените проекти ще получат сийд инвестиции до 200 хиляди евросрещу дялово участие. Набирането на кандидатури ще продължи до 9 Юни 2014 година. Можете да кандидатствате тук.

Предимство при разглеждане на апликациите ще имат компании, които вече са развили своята концепция, имат изграден екип, прототип и могат да покажат първи резултати и метрики. Интерес представляват и екипи, които имат предишен опит с участие в акселераторски програми или са успели да привлекат инвестиции от бизнес ангели.

Кулминацията на процеса на селекция отново ще бъде специално събитие в началото на Юли 2014, на което най- добрите участници ще представят своите проекти пред ментори, членове на Инвестиционния комитет и партньорите в LAUNCHub и ще получат възможността за инвестиция до 200 000 евро срещу дялово участие. Още информация очаквайте на сайта на LAUNCHub, във facebook и twitter.

Ако имате въпроси и ви е неудобно да попитате направо LAUNCHub, можете да го направите в нарочната тема за това в нашия форум.

Related posts

Очаква се легализация на биткойн в Русия

Given

Jersey – втората crypto-fiat борса на Binance.

Martin Tinchev

Мобилното приложение на Coinbase

hash.bg
UA-137508696-1