Най-ново Новини

Jersey – втората crypto-fiat борса на Binance.

Binance изпълни обещанието си за навлизане на крипто-фиатния пазар, след като вчера стартира новия си европейски проект – Binance Jersey. Клиенти от цяла Европа ще могат да търгуват BTC и ETH срещу британски лири (GBP) и евро (EUR) на платформата, работеща под юрисдикцията на остров Джърси, намиращ се близо до бреговете на Англия и Франция.


Повече пътища между фиат и крипто във времена на валутна несигурност.


Още през декември 2018 г., в изявление за Bitsonline, главният финансов директор Уей Джоу каза, че стратегията на Binance е да създаде възможно най-много “мостове” между криптовалутите и фиатната системата. Това е и причината в края на 2018 г. да се появи първата им фиатна борса –  Binance Uganda, а сега и Binance Jersey. Работи се и по създаването на такава и в Азия.

Във вчерашното си съобщение Джоу повтори твърдението си, че желанието за популяризирането и използването на криптовалути е основната движеща сила за компанията. С повишеното финансово объркване по отношение на оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз (т.н. „Brexit“), се открива възможност за все по-честото използване на криптовалутите, особено ако GBP или EUR се окажат ненадеждни на фона на този преход.

“Остров Джърси има съществуваща законова и регулаторна рамка за криптовалути, в която Binance Jersey лесно се вписва. Благодарение на законовата рамка,  Джърси е неоспорим пионер в развитието на блокчейн технологиите. Binance Jersey се надява да допринесе за увеличаването на конкурентното предимство на острова спрямо останалите страни, борещи се да привлекат бизнеса, свързан с криптовалути.”

Джърси насърчава дигиталния растеж. Осигурява поле за изява на регулациите.


Джърси е най-големият от Нормандските острови, група от малки автономни юрисдикции в Ламанша край бреговете на Франция. Макар да се считат за „кралски зависимости“, те не са официално част от Обединеното кралство или ЕС, правен статут, който ги прави предпочитани дестинации за фирми за финансови услуги, включително тези, които търгуват с криптовалути.

С подкрепата на местната власт, инициатива „Digital Jersey“ насърчава технологичните компании да се преместят на острова. Джърси обещава стимули и подкрепа под формата на свързаност, благоприятни условия за инвестиции и регулаторни мерки, които позволяват на нововъзникващите фирми да експериментират в малък мащаб, дистанцирайки се от законите, влияещи на големите компании.

Binance стартира партньорството си с Digital Jersey през юни 2018 г. и оттогава до днес работи по изграждането на банкови отношения, с цел създаването на Binance Jersey.

Валутните двойки на новата борса включват BTC/GBP, ETH/GBP, BTC/EUR и ETH/EUR. Binance ще даде възможност на потребителите да търгуват криптовалута спрямо фиат веднага след преминаването през нужната верификацията на: Binance Jersey

 

Related posts

Интересни факти за развитието на биткойн

stamen

Как да ускорим направена биткойн транзакция

Martin Tinchev

Мобилното приложение на Coinbase

hash.bg
UA-137508696-1