Анализи Най-ново

Gladiacoin/Гладиакойн е пирамида

Дата на публикуване: 15.05.2017

Gladiacoin/Гладиакойн е измама

Копираме съдържанието от форума на crypto.bg тук и поставяме тази статия на първо в място в сайта, за да се възползваме от добрата позицип на hash.bg в търсачката на google и да предпазим максимално много хора от този очеваден scam/скам/пирамида/измама и т.н.

 

В последните дни имаме все повече запитвания за „проекта“ GladiaCoin, където неизвестни хора ви обещават да ви удвоят биткойните в рамките на 90 дена! И искат да им дадете парите посредством биткойн – защото биткойн не е проследим….

Замислете се, че живеем във време, в което доходност от 10% на година се счита за върхово, а банките в Западния свят дават кредити за 30 години за 3% на година. И тези „хора“ от GladiaCoin няма да си вземат пари за 3% на година, а ще ви плащат на вас 100% за 3 месеца….

За биткойн арбитража

Това е толкова малоумно, че е направо смешно. Основната теза на схемата е, че те правили арбитраж между биткойн борсите по света – купуват евтино от едната, продават едновременно на другата и бам – лесни пари от нищото. Да, подобен арбитраж съществува между борсите по света, но той се изразява в порядъка на 1-2%. При това не можете да купите и продадете 1000 биткойна – възможности се появяват от време на време за части от биткойна. И дори и да направите тези 1-2-3% печалба, след това трябва да пренесете парите през целия свят. Докато това е лесно за биткойните, за нормалните пари е скъпо удоволствие.

Ето пример: ако купите с евро биткойн в Англия и го продадете за Южно корейски WON в азиатската борса, ще свършите еврото в Англия и ще имате много WON в Южна Корея. Понеже биткойна е по-скъп в Корея, ще трябва да прекарате южно корейските пари в Англия, за да купите наново там и продадете отново в Корея. Значи трябва да:

  • изкарате WON от биткойн борсата към банкова сметка в Южна Корея;
  • обърнете WON в евро, което ще ви струва 0.5%
  • пуснете еврото от Корея към Англия, което може да струва 1%, но може да струва и 5%, и ще трае 3-4-5 дена;
  • да преведете еврото от английската банка към борсата

Сами виждате, че цялото упражнение е доста скъпо и дълго като времетраене. В интернет има дори безплатни софтуери, които правят арбитраж. Gladiacoin просто вземат тази идея, раздуват я до безкрай, за да хващат шарани от цял свят… Не бъдете шаран..

 

Related posts

Защо Биткойн ще успее – част 3

Boris Mirchev

Mycelium – Как да получим и изпратим биткойни

Martin Tinchev

Samsung интегрира Крипто портфейл в своя флагман – Galaxy S10

Martin Tinchev
UA-137508696-1