Крипто Портфейли Най-ново

Coinomi – универсалният крипто портфейл

Coinomi е софтуерен крипто портфейл, предназначен за съхраняване на множество криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и други. Високото ниво на защита, придруженo от интуитивен потребителски интерфейс, превръщат Coinomi в една от най-добрите безплатни опции на пазара. Портфейлът предоставя и интеграция на shapeshift.io и changelly.com, благодарение на която можете лесно да преминавате от една към друга валута. Coinomi е на пазара от 2014г., но ако досега не е попаднал във вашето полезрение, със сигурност трябва да му обърнете внимание. На практика този портфейл съчетава най-добрите страни на Jaxx и Mycelium в едно. 

Какво прави Coinomi толкова специален? 

Списъкът е дълъг, но ето ги основните характеристики, които го открояват над останалите кандидати:

  • Поддържа множество криптовалути  Coinomi поддържа над 500 актива, като непрекъснато интегрира нови алткойни и токени.
  • Отлична защита – Личните ви ключове никога не напускат вашето устройство. Криптирането на портфейла гарантира, че средствата ви ще останат в безопасност и под ваш контрол.
  • Добро ниво на анонимност и поверителност – Не се изисква KYC за достъп до функциите на портфейла. Без IP асоциация, без изисквания за лична информация, без проследяване на транзакции.
  • Лесна и бърза търговия по всяко време – Диверсифицирайте в основни крипто валути директно от портфейла си, използвайки интеграцията на Shapeshift и Changelly.
  • Segwit интеграция – Насладете се на по-бързи потвърждения и по-ниски такси за Bitcoin, Litecoin и много други криптовалути. Превключването между Bech32, P2SH и Legacy адреси е изключително лесно и удобно за потребителите.
  • Coinomi e HD (BIP44) портфейл – Детерминистичните портфейли използват „master seed“, от който последователно се извеждат всички бъдещи биткойн адреси. Поради тази причина се прави backup само на този „seed“ от 24 думи.
  • Оптимизиран и user friendly – Усъвършенстваната технология ви позволява да използвате своите алткойни, за да плащате директно към биткойн адреси и обратно. Без допълнителни усложнения. 
  • Динамични такси – Таксите по транзакциите се изчисляват динамично според натовареността на съответния блокчейн. Като алтернатива можете да използвате зададени от вас такси.
  • Многоезичен – Поддържат се английски, китайски, испански, френски, немски, руски и много други езици.
 • Работи на всички платформи – Наличен за Windows, Mac OS, Linux, Andoid и iOS.

Всичко това с уточнението, че устройствата на Ledger, Trezor и KeepKey са от друга категория. За тях ще разкажем в други статии. Нека отдадем на Coinomi вниманието, което заслужава :)

Как да инсталираме Coinomi? 

Вече уточнихме, че портфейлът е наличен за всички операционни системи. Статиите за Mycelium бяха написани на база на тяхното Android апликация, докато при Jaxx Liberty обърнахме внимание на Chrome приложението. В този случай решихме, че ще е най-добре да представим Windows портфейла на Coinomi. От една страна, защото досега не сме правили подобно ръководство, а от друга, защото Coinomi е на пазара е 2014г., а десктоп портфейлите им (за Windows, Linux и MacOS) се появиха преди по-малко от година. 

Да започнем с изтеглянето на програмата. Това можете да направите от следната страница: https://www.coinomi.com/en/downloads/ , след което стартирайте инсталационния файл: 

Тук трябва да се съгласите с правилата за ползване. Нещо, което няма как да ви е непознато. Направете го и преминете напред (с бутона „Next“), където ще трябва да изберете в коя папка да инсталирате програмата и така директно към инсталацията. Тя трае около минута, след което ще видите следния прозорец:

Инсталацията е успешно завършена. Натиснете „Finish“, за да стартирате портфейла. Това е първото нещо, което ще видите:

Ако разполагате с 24 думи за портфейл, който искате да възстановите, изберете „Restore Wallet“. За създаването на нов портфейл трябва да натиснете „Create new wallet“. Това ще ви отведе към прозорец, на който отново трябва да се съгласите с „Term of Service“: 

Можете да ги прочетете и да се запознаете с рисковете, които поемате с ползването на портфейла и случаите, при които Coinomi не са отговорни за възникнали проблеми. Потвърдете, че сте прочели написано с „Accept“ и да продължаваме напред към следващия прозорец, където започва backup процесът.

Как да направим backup? 

Според Coinomi защитата на портфейла е от най-голямо значение, поради което са се погрижили да ви покажат вашия backup seed още при първото стартиране на програмата. Така могат да бъдат спокойни, че няма да забравите да си направите backup и портфейлът ви ще е подсигурен. Запишете 24-те думи, препоръчително с лист и химикал, а не в телефон, облак или имейл, след което сложете тикче на полето „I have safely stored my recovery phrase“ и продължете напред („Next“):

Сега трябва да подредите думите в последователен ред. Точно както ги записахте по-рано. Можете да пропуснете тази стъпка („Skip“), ако ви се струва досадна, но е добре да направите проверката, за да сте спокойни, че правилно сте записали думите. Ще ви отнеме около минута. Съветваме ви да ги сверите, след което можете да продължите напред („Next“):

Сега трябва да защитите своя портфейл с парола. Ако сте чели статиите ни за Mycelium и Jaxx Liberty вече знаете, че при тях използвахме PIN код. От Coinomi са решили да заместят кода с парола. Тя е по-дълга (минимум 10 символа), за да доставят по-високо ниво на сигурност. Попълнете своята парола и я запишете на сигурно място. Много е важна! С нея ще трябва да потвърждавате изходящите транзакции, експорта на частни ключове и проверката на 24-те думи. Ако я забравите, ще трябва да изтриете програмата, след което отново да я инсталирате и да възстановите портфейла посредством backup seed-a. След това преминете към последния прозорец:

Тук можете персонализирате своя портфейл като изберете валутите, които ще ползвате. Можете спокойно да пропуснете тази стъпка и в последствие да добавите даден койн или токен. Натиснете „Next“, за да завършите процеса по инсталиране и backup на вашия Coinomi портфейл. Честито! Портфейлът е готов: 

В следващата статия ще обясним нагледно как да получите и изпратите биткойни с Windows портфейла на Coinomi. Ще обърнем внимание и на по-важните функции и възможностите на портфейла. За сега – see you in the next one! 

Related posts

Как да ускорим направена биткойн транзакция

Martin Tinchev

Транзакции с портфейла на BlockChain.info

hash.bg

Dai и платформата зад него – Maker Dao

Martin Tinchev
UA-137508696-1