Новини

Нови $45 милиона инвестиции в биткойн идеи

инвестиции в биткойн идеи

Дата на публикуване: 14.09.2015

След известно затишие през лятото от към инвестиции в биткойн идеи, в началото на този месец цели пет компании обявиха нови инвестиции на обща стойност $45,000,000. По-интересното в случая е това, че тези капитали са набавени не от традиционните фондове за рисков капитал в Силиконовата долина, а от водещи финансови институции, установени на Уол Стрийт като VISA, Citibank, Nasdaq и други.

По-долу ще ви представим петте компании, получили парите, техните инвеститори и идеите, които развиват.

$30 милиона за Chain Inc. от Visa и NASDAQ

Chain Inc. ще получи $30 милиона от инвеститори на Wall Street, включително Visa Inc., Citi Ventures и NASDAQ Inc., за да даде възможност на разработчиците и финансови институции да проектират и използват блокчейн мрежата за търговия и трансфер на финансови активи. Като инвеститор и стратегически партньор NASDAQ ще използва технологията на Chain Inc., за да улесни работата на фирми и дружества на техните частни пазари, без нужда от каквито и да е посредници.

„Вярваме в силата на блокчейн технологията за търговия на финансови активи, като това трябва да бъде осъществявано с подходящите партньори.“
Adam Ludwin, главен изпълнителен директор на Chain Inc. в интервю за The Wall Street Journal.

Днешните банкови и финансови системи са изключително неефективни – процесът на прехвърляне на активи отнема от дни до седмици и изисква участието на различни посредници и регулатори.  С блокчейн технологията от друга страна сетълмента се случва едновременно с плащането, което ще намали драстично администрационните разходи по осъществяване на сделките.

$12 милиона за Abra от бившия директор на Netscape

Компанията Abra ще ползва парите за по-нататъшно развитие на мобилното си приложение, чрез което всеки един потребител ще може да изпълнява функциите на бюро на Western Union, посредством мобилния си телефон. Средствата ще се изразходват за навлизане в максимално много държави преди официалното пускане на услугата.

Бизнесът на Abra стартира на Launch Festival 2015, основан от бивш директор на Netscape Bill Barhydt, който обясни:

„Нашата мисия с Abra е да превърнем всеки смартфон в устройство, което обработва парични преводи. Това не е просто още едно биткойн приложение – това е напълно работеща цифрова система за управление на активи.“

„Само“ $1 милион за хардуерния биткойн портфейл Case

През изминалата седмица екипът на Case обяви своята връзка с Digital Asset Holdings – компанията на бившия изпълнителен директор на JPMorgan, Blythe Masters.

„Биткойн технологиите улесняват прехвърлянето на цифрови активи в рамките на криптографично обезпечени среди. Case действа като защитен механизъм за подпис и потвърждение, което опростява процеса, без да увеличава риска от компрометиране на данни“, обясни изпълнителният директор на Case, Мелани Шапиро в свой блог пост.

$1.1 милиона за  Coinalytics

Coinalytics е компания „за разузнаване в реално време“ на блок веригата, чрез което техните клиенти могат да приемат биткойн плащания, без да трябва да чакат потвърждения в рамките на минути. С това и едно от основните предимства на кредитните карти (моменталните разплащания) ще бъде анулирано от биткойн технологията.

$1.4 милиона за Chronicled Inc.

Компанията е специализирана в изграждането на блокчейн платформа, целяща да проверява автентичността на потребителски стоки, като например маркови дрехи.

„Вторичният пазар за луксозни стоки и такива с колекционерска стойност е наводнен с фалшификати и там съществува обезсърчително голям риск за потребителите“, каза Dan Morehead, главен изпълнителен директор на Pantera Capital.
„Технологиите на Chronicled Inc. имат потенциал да превърнат тези пазари в безопасно и ефективно място. Произходът на луксозните стоки е сектор за няколко милиарда долара, където блокчейн технологията може да добави безпрецедентна стойност.“

Ако имате въпроси относно някоя от тези компании и техните идеи, не се колебайте да ни попитате чрез коментарите отдолу или в нашия форум.

Related posts

Предимства на биткойн като платежно средство

stamen

Милтън Фридман предрече Биткойн

hash.bg

Биткойн данъци в САЩ

hash.bg
UA-137508696-1