Новини

Интересни факти за развитието на биткойн

bitcoin-merchants

Дата на публикуване: 16.06.2015

В статия озаглавена „Биткойн се превръща от инвестиционна стока в ежедневно средство за разплащане“ сайтът за купони с отстъпки Coupofy.com публикува инфографика, съдържаща любопитни факти за развитието на биткойн.

Най-добре всеки да я разгледа сам и прецени кое му е интересно в нея, но ето какво ни направи впечатление на нас:

  • За последните 3-4 месеца регистрациите в BitPay от Бразилия са се упетворили. Бихме казали логично, предвид съществуващите ограничения над операциите с чуждестранна валута в страната.
  • Биткойн вече изпреварва WesternUnion по обем транзакции – разбира се, малка част от тези биткойн транзакции са за преводи в чужбина, така че само с изземването на тези функции от биткойн, неговите обеми ще се удвоят. Ако искате да ползвате биткойн за транс-гранични преводи с България, погледнете crypto.bg;
  • Най-много търговски транзакции са постигнати от услуги като Gyft: те приемат биткойн и предлагат предплатени купони с отстъпки в стотици търговски обекти. Явно тук е връзката с авторите на инфографиката.
    Забележка: тази ниша в България е странно неразвита;
    Подсказка: един от основателите на Coupofy.com е българин.

А сега приятно разглеждане, като не забравяйте да прегледате и един куп други интересни статистики по темата, излезли вчера в CryptoCoinNews.com.

Биткойн инфографика

 

Вие стигнахте до края – честито, моля споделете какво ви направи най-силно впечатление в нашия форум или фейсбук страница.

Related posts

Microsoft приема биткойн

hash.bg

Биткойни за демократичното образование у нас

stamen

Предимства на биткойн като платежно средство

stamen
UA-137508696-1