Крипто Портфейли

Транзакции с портфейла на BlockChain.info

транзакции с портфейла на Blockchain

Дата на публикуване: 20.09.2014

ВАЖНО:

Съветваме ви да преминете от Blockchain.info към Jaxx Wallet. Всичко там е много по-удобно направено, а сигурността е същата. Започнете от тук: Jaxx портфейл – предимства и ръководство за инсталация

.

.

.

.

.

.

.

В предната статия ви показахме как да си направите онлайн портфейл в BlockChain.info.   Сега е време да заредите този портфейл с малко биткойни. Ако пък вече сте го направили,  сигурно се чудите къде да ги похарчите и как по-точно да изпратите биткойни на определен адрес. Следвайте указанията по-долу, за да си спестите евентуални главоболия при извършване на транзакции с портфейла на BlockChain.info.

След като отидете на сайта BlockChain.info, трябва да изберете Wallet в горния десен ъгъл на менюто.

blockchain-wallet

Там въведете идентификационния си номер и паролата си и натиснете бутона Open Wallet.

Blockchain-login

Получаване на биткойни

Под This is Your Bitcoin Address ще видите биткойн адреса ви. Можете да го споделите с всеки, който иска да ви прати биткойни. Ако имате биткойни в някоя борса и искате да ги прехвърлите в портфейла си в BlockChain.info, изпратете ги на този адрес.

Адрес за получаване на биткойни

 

Може да ви пратят биткойни и на друг адрес от портфейла ви. За целта изберете Receive Money. Там може да си изберете на кой адрес да получите биткойните. Ако кликнете на бутона Actions до адреса, на който искате да получите плащането, и изберете от падащото меню QR Code, ще видите QR кода на този адрес. Може да покажете този код на някого, за да го сканира и да ви изпрати по-лесно биткоини. Ако искате да останете анонимни и да няма никаква връзка между адреса, на който ще ви пратят биткоини, и другите адреси от портфейла ви, натиснете бутона New Address и за вас ще бъде създаден нов адрес, на който да получите плащането.

как да получа биткойни

Изпращане на биткойни

Ако вече сте заредили портфейла си с биткойни и искате да ги изпратите на даден адрес, изберете Send Money от менюто. Ще видите прозореца за извършване на транзакция по по-бързата и опростена процедура. В полето след To  трябва само да въведете адреса, на който искате да пратите биткойни. В полето след Amount: въведете стойността на транзакцията в биткойни и нейната доларова равностойност автоматично ще се покаже до нея. След това натиснете бутона Send Payment.

quick-send

Ако желаете да използвате точно определен адрес от портфейла ви, може да се възползвате от по-широката функционалност на Custom Send. От менюто вляво изберете Custom.

custom-send

От полето From изберете адреса, от който искате да изпратите транзакцията. Ако изберете Any Address, ще изпратите транзакцията от случайно избран адрес от изброените по-долу (това са адресите, в които имате налични биткойни).
В полето To: въведете адреса, на които искате да изпратите биткойните.

В следващото поле вдясно въведете стойността на транзакцията в биткойни. Нейната доларова равностойност автоматично ще се покаже отдясно.

В полето Miners Fee изберете дали и колко да платите като такса за транзакцията. Имайте предвид, че ако не платите никаква такса, транзакцията ви може да се забави с часове. Препоръчваме ви да платите минималната такса от 0.0001 биткойна, за да се осъществи транзакцията по-бързо.

Когато изпращате биткойни, остатъкът от биткойните ви не остава в адреса, от който ги изпращате, а се прехвърля в друг ваш адрес. В полето Change Address избирате към кой адрес да се прехвърли остатъкът от средствата ви. Ако изберете Any Address, рестото ще се прехвърли към един от изброените по-долу адреси (всички те са адреси от вашия портфейл). Ако изберете New Address, рестото ще се изпрати на чисто нов адрес (отново част от портфейла ви). Третият ви вариант е директно да изберете конкретен адрес от изброените по-долу.

В полето Public Note можете да напишете съобщение, което ще се съхранява в блок веригата и ще е публично достъпно!

След като попълните необходимите данни, натиснете бутона Review Payment. Ако сте избрали да не плащате никакви такси, ще получите следното съобщение, предупреждаващо ви, че потвърждението на транзакцията ви ще отнеме значително повече време. Ако все пак решите да платите минималната такса от 0.0001 биткойна, изберете Add Fee. В противен случай, изберете Continue Without Fee.

miners-fee

В следващия прозорец изберете Send Transaction, за да потвърдите, че искате да осъществите транзакцията.

confirm-transaction

Надяваме се, че с помощта на това упътване ще избегнете всякакви недоразумения и ще се възползвате пълноценно от функционалността на портфейла ви в BlockChain.info. Посетете форума ни  за допълнителни упътвания и въпроси.

Related posts

Blockstream Green – ултималният Биткойн портфейл

Martin Tinchev

Mycelium – ръководство за инсталация и backup

Martin Tinchev

Биткойн транзакции с портфейла Blockstream Green

Martin Tinchev
UA-137508696-1