Биткойн

Предимствата на биткойн за търговци

Дата на публикуване: 22.10.2014

Притежавате онлайн сайт или физически търговски обект, но все още не приемате биткойн разплащания? В такъв случай тази статия може да се окаже повратна точка за вашия бизнес.

Ако пък сте убедени в предимствата на биткойн и искате да разберете, как да се възползвате от тях, по-добре преминете направо към следната статия: Как функционират биткойн разплащанията за търговци през Crypto.bg.

По-долу ще представим основните факти за биткойн, после ще изясним предимствата, които предлага за търговците, ще представим по-известните брандове, възприели биткойн, и ще завършим с това, как може да внедрите биткойн чрез Crypto.bg за няколко дена, без такси и без особени усилия.

Какво е биткойн?

 • Биткойн е ново поколение валута, която не се подчинява на политически закони.
 • Биткойн е официално признат в цял свят и се приема от стотици хиляди онлайн и офлайн търговци по света.
 • При биткойн липсва централен орган, което прави излишни всички финансови посредници (банки, борси, брокери и т.н.)  и по този начин спестява техните комисиони, а и казуси като този с КТБ са невъзможни.
 • В биткойн не съществуват понятия като държавни граници, валутни съюзи, митнически ограничения и прочие. Ползвайки биткойн имате пълната свобода да разполагате със собствените си средства както намерите за добре.
 • Като всяка нова технология, цената на биткойн в лева е все още доста колеблива. Услугата за търговци, предлагана от сайта Crypto.bg, решава този проблем за вас.
 • Именно заради революционната си същност, не е възможно да обясним в дълбочина какво е биткойн с няколко изречения. Сайтът hash.bg има за цел да го обясни на разбираем език; ако проявявате интерес, почнете със статията Какво е биткойн и следвайте линковете в нея, за да сте в крак с най-голямата иновация в света след интернет.

Защо да приемам биткойн разплащания?

Ако притежавате търговски обект или онлайн сайт, но не сте се замисляли да приемате разплащания с биткойн, ето предимствата за вас от едно евентуално решение в тази насока:

 • Плащанията с биткойн са мигновени и без комисиона. Независимо, дали ви плащат една стотинка или един милион долара. Независимо, дали ви плаща някой, който стои на две крачки от вас, или някой от другия край на света.
 • Биткойн е безналично плащане с всички предимства, които носи това, но за разлика от другите такива (кредитна карта, чек и прочие) комисионата за вас е нула, а парите пристигат моментално във вашата банкова сметка.
 • С биткойн charge-back е невъзможен. От тук и вашият търговски риск спрямо непознати за вас клиенти е нулев.
 • При биткойн няма риск за споделяне на лични данни от страна на клиента. Като търговец вие виждате само публичния адрес на платеца – така не носите отговорност за съхраняване на чужди лични данни.
 • С приемането на биткойн ще привлечете нови клиенти от постоянно растящата биткойн общност. Биткойн ентусиастите са и най-добрите клиенти, които може да имате, както наскоро усетиха TigerDirect и OverStock след като реализираха продажби с биткойн на стойност над $1,000,000 само за 40 дена след старта.
 • Може да започнете да приемате биткойн вместо левове в рамките на дни, без разходи за инсталация, без комисиони по разплащанията, без дори да трябва да се докосвате до биткойн, ако не желаете – вижте нагледно как в следната статия: Crypto.bg предлага безплатни биткойн разплащания за търговци без комисиона.
 • Ако искате да прочетете по-подробен анализ на тема биткойн разплащания, прочетете Предимствата на биткойн като разплащателно средство.

Кой приема биткойн?

Биткойн се приема от стотици хиляди онлайн и офлайн търговци по света. Поспрете за миг и се замислете за тази бройка. И забележете, че в нея не са включени американските търговци, ползващи PayPal, за които PayPal наскоро интегрира биткойн – може би най-големият атестат за качеството на технологията до сега. Други по-известни търговци са Dell Computers, Experia, WordPress, Wikipedia, Virgin Galactic, OverStock, TigerDirect и много, много други.

Как да се включа?

На фона на горните факти е още по-учудващо, че биткойн търговците в България се броят на пръсти, като голямото изключение е групата сайтове около Grabo.bg, които приемат биткойн още от лятото на 2013 година. Но в това изоставане се крие вашият шанс да се представите като иновативен бизнес и да привлечете не малкото биткойн ентусиасти у нас. Разбира се, досега нямаше лесен начин за обръщането на биткойн в левове, но този проблем е вече решен от сайта Crypto.bg, чрез който може да включите биткойн като разплащане в рамките на един ден, без това да ви струва нищо. А за да видите колко лесно изглежда разплащането с биткойн, моля продължете със следната статия: Crypto.bg предлага безплатни биткойн разплащания за търговци без комисиона.

Related posts

Биткойн регулация – кауза пердута?

hash.bg

Биткойн като електронен подпис

stamen

Най-добрата офшорна сметка: биткойн

stamen
UA-137508696-1