Новини

По 100 долара в биткойни за всеки студент от MIT

Биткоин за всеки студент от МИТ

Дата на публикуване: 30.04.2014

Уникален по същността си проект ще подари по $100  в биткойни за всеки студент от Масачузетския технологичен институт (МИТ). Проектът е стартиран от Дан Елитзър, основател и президент на Биткойн клуба на университета, и Джеръми Рубин, второкурсник, изучаващ компютърни науки. Тяхната цел е проста – да създадат екосистема за виртуалните валути в университета. Те планират тази есен да разпределят парите между всички студенти от университета – всеки ще получи биткойн равностойността на 100 долара като вече са събрали от бивши възпитаници необходимите за това $500,000.

Научно изследване за криптовалутите

Това не е поредният рекламен трик на биткойн. Елитзър и Рубин вече са подготвили редица мероприятия и планират да работят с професори и изследователи в усилията си да проучат как студентите, след като се включат в проекта, ще използват своите биткойни.

Може да звучи като забавен проект, но екипът има сериозни амбиции да стимулира академична и предприемаческа дейност в университетския район. Хилядите технологично грамотни студенти, подкрепяни от преподаватели и изследователи на световно ниво, правят МИТ  перфектното място за началото на такъв проект.

Рубин и Елитзър споделят, че искат да продължат старата традиция, утвърдила  Масачузетския университет като видна образователна институция, водеща нововъзникващите технологии.

Финансирането се осигурява от възпитаниците на университета и биткойн обществото. Екипът вече е събрал повече от 500,000 долара, което е достатъчно, за да покрие разходите на проекта и да раздаде биткойни на стойност 100 долара на всеки от 4528-те студенти, записани в институцията.

Как МИТ ще се превърне в игрална площадка в биткойн

Екипът се надява да раздаде биткойните тази есен, превръщайки университетския район в първото място на света с широк достъп до валутата.

Що се отнася до широката общественост, възприемането на биткойн остава силно ограничено. Търговците около университетския кампус обаче може скоро да усетят приток от студенти, нетърпеливи да похарчат подарените им биткойни. Рубин добавя:

„Осигуряването на достъп на студентите до криптовалутите е аналогично на осигуряването на достъп до интернет в зората на интернет епохата.“

Организаторите признават, че все още не знаят как студентите ще използват своите биткойни, но до голяма степен това е и целта. Програмата предлага уникална възможност да се проучат поведението и разходните навици, както и да се установят потенциални проблеми и алтернативни употреби на биткойн – без никакви условия.

Най-хубавото е, че става въпрос за студентите на Масачузетския технологичен институт, които имат представа от технологии и иновациии.

Новината е преведена от CoinDesk.

Related posts

Биткойн данъци в САЩ

hash.bg

BitcoinXT – експеримент за новия световен ред

stamen

Мобилното приложение на Coinbase

hash.bg
UA-137508696-1