Новини

Купуваме биткойн от банкомати и касите на EasyPay

Crypto.bg - покупко-продажба на биткойн на банкомати

Дата на публикуване: 04.10.2014

Автор: Стамен Горчев, Член на Българската Биткойн Асоциация и основател на hash.bg

Чрез сайта Crypto.bg превърнахме повечето банкомати в България, както и всички каси на EasyPay в устройства за покупко-продажба на биткойни, лайткойни, а съвсем скоро доге-та и всичи други крипто валути, за които има би имало интерес. Сайтът позволява на всеки да купи (или продаде) крипто валути много по-бързо, по-лесно и по-изгодно, отколкото ако тръгне да си отворя сметка в някоя борса и да трябва да се занимава с документни верификации, банкови преводи и прочие усложнения, причинявани от традиционната банкова система в стремежа ѝ за тотален контрол.

За да постигнем това, намалихме комисионата на сайта до толкова, че да ни покрие разноските по направата и поддръжката на сайта. В момента тя е едва между 1 и 2% от цените в Kraken.com. За сравнение, банковият трансфер от българска към европейска сметка (в системата SEPA) е 10€ плюс процент от сумата, което автоматично прави услугата на Crypto.bg по-евтина за суми до €1,000.

Освен очевидната полза за покупко-продажба на крипто валути за собствена употреба, бихме искали тук да обясним как функциите на Crypto.bg може да се приложат и по-иновативно и как всеки, който има интерес в крипто-валутите, може да се възползва от нашата работа.

Преводи към роднини и приятели в България

Ако искате да пратите пари на някой в България и пребивавате в страна с развита биткойн инфраструктура, може да кажете сбогом на банките с техните 2-3-4 дена и повече чакане, както и на WesternUnion, Moneygram и всички подобни на тях, които вземат убийствени проценти за превод. Как по-точно? Ами просто си купувате биткойн от местния пазар, попълвате данните на човека, на който искате да пратите пари в България (имена и ЕГН), пускате койните към Crypto.bg. Само час по-късно вашият човек може да отиде на каса на EasyPay и да си получи парите в кеш.

Ще кажете, че за хората от Европейския съюз това не е кой знае какво облекчение, но за тези в Азия и Америка вярваме ще е от голямо значение. Защо иначе има толкова пунктове и реклама на WesternUnion у нас?

Приемане на биткойн плащания

Скоро ще предоставим API към сайта, което ще може да се интегрира от всеки бизнес, който има интерес да приема биткойн плащания. Когато дойде клиент и иска да плати с биткойн, той ще прати необходимия брой койни към нас, а ние директно ще заредим микро-сметката на търговеца в ePay. Там може да се зададе условие на всеки месец или на определена сума парите автоматично да се превеждат към банковата сметка на търговеца, а той ще получава от нас подробна счетоводна справка за всички транзакции с цел импорт в тяхната счетоводна програма.

White label на Crypto.bg за всеки

Ако притежавате сайт със стабилен трафик от България, може да се приготвите за предстоящата крипто-вълна, която рано или късно ще залее и нас. Тази вълна може да дойде естествено с проникването на технологията у нас, а може и по-неестествено покрай поредната банкова криза.

Ако имате интерес от това, свържете се с нас на info@crypto.bg или телефоните, дадени на сайта, за да ви обясним какви са възможностите и какъв потенциалът за вас.

Ще се радваме, ако споделите мнението си за сайта, както и идеи за неговото развитие в нашия форум.

Related posts

Без ДДС за биткойн в Европа

stamen

Десет прогнози за 2014

hash.bg

Плащане с биткойни в Overstock

hash.bg
UA-137508696-1