Най-ново Новини

Samsung интегрира Крипто портфейл в своя флагман – Galaxy S10

Samsung създава мобилен крипто портфейл


Както вече е известно, корейският технологичен гигант Samsung е позитивно настроен към блокчейн технологиите. Това отново бе доказано със слуха, че компанията работи над интегрирането на мобилен крипто портфейл в най-новия си смартфон – Galaxy S10. Неотдавна изтекли снимки на новото устройство показват приложение, наречено KeyStore. Предполага се, че това наименование е избрано, заради функцията, която ще изпълнява приложението, а именно да съхранява вашите частни ключове (private keys).

Предполага се, че приложението ще поддържа множество криптовалути. На появилите се снимки се вижда единствено Ethereum, но въпреки това хората са позитивни, че приложението ще ни дава възможност да работим поне с основните криптовалути – Bitcoin, Litecoin и др. В допълнение, потребителите ще могат да импортват вече съществуващите си портфейли, както и да създават нови.


Samsung и блокчейн технологиите

От известно време компанията усилено проучва този вид технологии като през изминалите години са стартирани множество блокчейн проекти, сред които дори и производството на ASIC чипове за добив на криптовалути.

Компанията множество пъти е изказвала убежденията си, че смартфоните са най-сигурното средство за съхранение на биткойн и други криптовалути. Докато всички знаем, че това твърдение е невярно по много причини, смартфоните са добра стартова точка за всички крипто ентусиасти. След като вече научат основите и започнат по-добре да разбират материята, те сами ще осъзнаят, че за съхранението на значителни количества криптовалути има много по-добри и сигурни портфейли (като Ledger), даващи им по-добър и защитен контрол върху техните частни ключове.

Това е важно да се уточни, защото „вирусите“ на телефона представляват реална заплаха за сигурността на вашите средства. Има примери за откраднати лични данни и неоторизиран достъп вследствие на заразяване на мобилно устройство с вирус, което пък води до кражба на съхранените на него криптовалути. Надяваме се, че от Samsung са създали наистина добър портфейл с високо ниво на сигурност!

Отзиви за добрата новина

Аарон Тей – бивш мениджър, отдел резерви в централната банка на Сингапур, коментира новината:

 

„Всички останали производители на смартфони, включително и Apple, ще трябва да последват стъпките на Samsung и да интегрират крипто портфейл в своите устройства или рискуват да изостанат и да загубят част от своите клиенти.“

Тей подхваща един много интересен въпрос. Ще последва ли Apple тенденцията, на която залагат другите телекомуникационни гиганти?

Като се има предвид сегашният им скептицизъм и липсата на голяма част от крипто приложенията в Appstore, изглежда малко вероятно. Въпреки това, може би Apple ще последва пътя на конкуренцията и ще стане част от крипто революцията. Имайки предвид неотдавнашното пускане на пазара на HTC Exodus 1 – първият блокчейн телефон на тайванската компания и блокчейн клауд технологиите на китайския гигант Huawei. Новината за KeyStore означава, че първата и втората по големина компании производители на мобилни устройства в света, вече интегрират блокчейн технологиите в своите продукти. Въпрос на време е да разберем, дали Apple също ще се включи или ще изостане?


Източници: The Verge и Crypto.iq

Related posts

Gladiacoin/Гладиакойн е пирамида

stamen

PayNyms и Биткойн анонимността

Boris Mirchev

Jersey – втората crypto-fiat борса на Binance.

Martin Tinchev
UA-137508696-1