Новини

Безплатно биткойн обучение в Coursera.org

Дата на публикуване: 07.09.2015

Най-големият сайт за безплатно обучение  – Coursera.org, предлагащ над 1200 различни курса на своите почти 15 милиона студенти, – включи в програмата си безплатен курс от Принстънския университет, озаглавен „Биткойн и технология на крипто-валутите“. Курсът е достъпен за всеки желаещ и ще се проведе от 4 септември до 22 октомври. Според сайта Class Central курсът е класиран в Топ 10 на най-популярните Груповите свободни онлайн курсове (MOOC), които започват през септември 2015 г.

По-долу ще ви представим основна информация за този курс както и упътване за регистрация. Препоръчваме на всеки да се пробва (не струва нищо и може да се откажете по всяко време), ако се съберем по-голяма група, може да обсъждаме лекциите във форума ни.

Основна информация

Курсът се води от доцент Арвинд Нараянан от Принстънския университет. Според него този седем седмичен курс се фокусира върху компютърната наука зад биткойн, за да ни помогне да стигнем до същността на това, което прави биткойн уникален.

„След този курс ще знаете всичко, което ви трябва, за да може да отделяте фактите от измислиците, когато четете за биткойн и други крипто-валути. Ще получите основиte, които ще са ви полезни, за да конструирате сигурен софтуер, който да взаимодейства с мрежата биткойн. Ще бъдете в състояние да интегрирате вашите идеи от биткойн в собствените си проекти. “

– Coursera.org

Към професор Нараянан ще се присъединят още трима преподаватели: Joseph Bonneau и Едуард Felten от Принстънския университет, както и Andrew Miller от Университета в Мериленд. Заедно те ще обучават всички желаещи чрез серия от клипове, задачи, викторини и чатове на живо.

Обучението ще бъде основно под формата на видео лекции, разделени на 5 до 7 сегмента, всеки с продължителност от 10-15 минути. Всеки сегмент ще съдържа един или два интегрирани теста с въпроси. Ще има и самостоятелни задачи за домашна работа, които не са част от видео лекциите. От студентите се очаква да прекарват от три до шест часа седмично в изучаване на предадения материал.

Ще бъдат разглеждани важни въпроси относно биткойн, като например: „Как действа биткойн? Кое го прави различен? Как са защитени вашите биткойни? До каква степен са анонимни биткойни потребителите? Какво определя цената на биткойн? Могат ли крипто-валутите да бъдат регулирани? Какво ни очаква в бъдеще?“

Лекциите ще са в основата на нов учебник, замислен за публикация от „Princeton University Press“.

„Учебникът ще следва структурата на лекциите, но текстовият формат ще ни позволи да усъвършенстваме обясненията, което ще направи материала много по-ясен и лесен за усвояване“, обясни Нараянан. Черновите на отделните глави в момента са на разположение за свободно онлайн ползване.

Макар че курсът вече е започнал, няма никакъв проблем да се включите сега и да разгледате публикуваните лекции. Ето накратко как да се регистрирате в сайта на Coursera и за курса по биткойн.

Регистрация в Coursera.org

Натиснете тук, за да отидете в сайта на Coursera и ще видите следния екран:

Първа стъпка от регистрацията в Coursera

Изберете начина на регистрация (с фейсбук или отделна регистрация) и ще получите и-мейл с активиращ линк за потвърждаване на регистрацията ви, след което сте готови да се запишете и за самия курс:

Потвърждаване на регистрацията ви

Регистрация за курса

След като влезете в самия сайт, ще трябва да намерите и курса, за който искате да се запишете. В конкретния случай може да напишете думата Bitcoin в полето за търсене, след което ще видите следния резултат:

Втора стъпка от регистрацията за курса

Натиснете върху курса, който ще се появи и сте готови да завършите вашето записване, натискайки бутона  Join for free:

Трета стъпка от регистрацията за курса

Ще се отвори диалогов прозорец, който ще потвърди вашата регистрация и ще ви даде възможност да започнете да гледате лекциите:

Последна стъпка от регистрацията за курса

Гледане на лекциите

Натиснете върху линка Video Lectures от лявото меню и ще видите списък с всички лекции, публикувани до момента:

Гледане на лекции

 

Изберете лекцията, която искате да гледате и започнете вашето обучение:

Списък с лекциите

С течение на курса ще получавате задачи за домашна работа както и тестове, които ще е добре да изпълните и предоставите.

Ако имате въпроси относно записването за курса, начина на преподаване и прочие, не се колебайте да ги зададете като коментар под статията или в нашия биткойн форум.

Източник за статиятаFirst Bitcoin Massive Open Online Course at Coursera is from Princeton University

Related posts

САЩ регулира биткойн като имущество

hash.bg

Интересни факти за развитието на биткойн

stamen

По 100 долара в биткойни за всеки студент от MIT

hash.bg
UA-137508696-1