Новини

Биткойни за демократичното образование у нас

Биткойн за демократичното образование

Дата на публикуване: 21.11.2014

Демократичното образование е още една линия, по която свободно-мислещите хора по света атакуват устоите на йерархичната матрица, в която живеем. За щастие това движение има своите представители и у нас в лицето на Общността за демократично образование. Общността работи усилено по раздвижването на бюрократичната машина в България като целта е всички родители, които са избрали тази форма на обучение за децата си, да могат да се възползват от нея.

Поредна стъпка към тази цел ще бъде Благотворителния концерт на 2 декември, 2014 от 20:00 часа в клуб Терминал 1, София. Ще участват Белослава, Преслава Пейчева, Hypnotic, Rubicub и Sentimental Swingers, а медийни партньори на събитието ще са Радио FM+, Radio Fresh, JAZZ FM, B Radio, в-к НОВИНАР, MikaMagazine.com, Avtora.com, tochka.bg, Novinite.bg и hash.bg.

За случването на това трябват 700 лв. Призоваваме всички биткойнери у нас да се включат кой с колкото може, като създадохме специален набирателен биткойн адрес за тази цел:

1DemEd1iyoiA6rrPsTY2iURsQrppBr9zHT
1DemEd1iyoiA6rrPsTY2iURsQrppBr9zHT

Ако искате да се включите в тази инициатива, но нямате представа как да се сдобиете с биткойн, ето подробно упътване за купуване и пращане на биткойн. Минималната сума, за която може да си купите, е само шест лева. От една страна ще подпомогнете инициативата, от друга страна ще стъпите в революцията, наречена биткойн.

За да могат организаторите да действат спокойно, „Биткойн Солюшънс“ ЕООД ще им преведе 700 лв, а на 1 декември от събраните биткойни в адреса по-горе ще бъдат обменени 700 лв през Crypto.bg и възстановени на Биткойн Солюшънс. Ако стойността на събраните биткойни е повече от 700 лв на 1 декември, ще ги запазим за бъдещи събития на Общността за демократично образование.

В знак на благодарност организаторите ще поместят логото на биткойн на всички билети и рекламни материали към събитието, както и споменаване във всички медийни изяви покрай събитието.

Смятаме, че това е една прекрасна възможност да покажем, че биткойн обществото в България съществува, а ние от Hash.bg „подкарахме хорото“, както може да видите в блокчейна тук.

Ето и официалното изявление на Общността за демократично образование:

Сдружение „Общност за демократично образование“ е организация с идеална цел, работеща в сферата на алтернативното и свободното образование с фокус върху демократичното образование. Това е образователна форма, при която ученикът е в центъра на образователния процес, открива силните и слабите си страни, расте и се развива в своята страст и вроден талант. Обучителният процес се провежда с близка менторска подкрепа. Едно демократично училище осигурява холистично развитие на личността, като освен академични познания, фокусира и върху т. нар. меки умения – себепознание, осъзнатост, отговорност, между-личностно общуване, екипност, емпатия и др. Именно основаването на такова легално функциониращо демократично училище в България е дългосрочната голяма цел, която сдружението си е поставило. За стигането до тази цел обаче трябва да се мине през множество по-малки стъпки, включващи популяризация, широка обществена дискусия, изграждане на стабилна мрежа, работа с общността, с преподаватели, институции. Всичко това тече в момента като дейност на сдружението и ще бъде надградено в създаването на полудневен център за работа с деца на демократичен принцип – малък прототип на мечтаното училище. На 2-ри декември 2014 г. ще се състои първото събитие с цел набиране на средства за основаването на този център – благотворителен концерт с участието на изявени български изпълнители. С настоящето ви каним да станете част от случването на новите идеи в образованието като подкрепите финансово организирането на благотворителния концерт под надслов „ДА на новите идеи в образованието!“.

За дискусии по темата, моля ползвайте специалната тема във форума. Може да се възползваме от случая да уточним конкретните стъпки по осъществяването на една прозрачна за всеки благотворителна кампания и по този начин да покажем нагледно, защо биткойн превъзхожда в степени фиатните валути, когато става въпрос за дарения.

Изпълнители на концерта
Изпълнители на концерта

Related posts

Тайландската фондова борса ще търгува криптовалути

Martin Tinchev

Активността в Дарк-Нет се е удвоила през 2018

Boris Mirchev

Безплатно биткойн обучение в Coursera.org

hash.bg
UA-137508696-1