Новини

Биткойни за демократичното образование у нас

Биткойн за демократичното образование

Дата на публикуване: 21.11.2014

Демократичното образование е още една линия, по която свободно-мислещите хора по света атакуват устоите на йерархичната матрица, в която живеем. За щастие това движение има своите представители и у нас в лицето на Общността за демократично образование. Общността работи усилено по раздвижването на бюрократичната машина в България като целта е всички родители, които са избрали тази форма на обучение за децата си, да могат да се възползват от нея.

Поредна стъпка към тази цел ще бъде Благотворителния концерт на 2 декември, 2014 от 20:00 часа в клуб Терминал 1, София. Ще участват Белослава, Преслава Пейчева, Hypnotic, Rubicub и Sentimental Swingers, а медийни партньори на събитието ще са Радио FM+, Radio Fresh, JAZZ FM, B Radio, в-к НОВИНАР, MikaMagazine.com, Avtora.com, tochka.bg, Novinite.bg и hash.bg.

За случването на това трябват 700 лв. Призоваваме всички биткойнери у нас да се включат кой с колкото може, като създадохме специален набирателен биткойн адрес за тази цел:

1DemEd1iyoiA6rrPsTY2iURsQrppBr9zHT
1DemEd1iyoiA6rrPsTY2iURsQrppBr9zHT

Ако искате да се включите в тази инициатива, но нямате представа как да се сдобиете с биткойн, ето подробно упътване за купуване и пращане на биткойн. Минималната сума, за която може да си купите, е само шест лева. От една страна ще подпомогнете инициативата, от друга страна ще стъпите в революцията, наречена биткойн.

За да могат организаторите да действат спокойно, „Биткойн Солюшънс“ ЕООД ще им преведе 700 лв, а на 1 декември от събраните биткойни в адреса по-горе ще бъдат обменени 700 лв през Crypto.bg и възстановени на Биткойн Солюшънс. Ако стойността на събраните биткойни е повече от 700 лв на 1 декември, ще ги запазим за бъдещи събития на Общността за демократично образование.

В знак на благодарност организаторите ще поместят логото на биткойн на всички билети и рекламни материали към събитието, както и споменаване във всички медийни изяви покрай събитието.

Смятаме, че това е една прекрасна възможност да покажем, че биткойн обществото в България съществува, а ние от Hash.bg „подкарахме хорото“, както може да видите в блокчейна тук.

Ето и официалното изявление на Общността за демократично образование:

Сдружение „Общност за демократично образование“ е организация с идеална цел, работеща в сферата на алтернативното и свободното образование с фокус върху демократичното образование. Това е образователна форма, при която ученикът е в центъра на образователния процес, открива силните и слабите си страни, расте и се развива в своята страст и вроден талант. Обучителният процес се провежда с близка менторска подкрепа. Едно демократично училище осигурява холистично развитие на личността, като освен академични познания, фокусира и върху т. нар. меки умения – себепознание, осъзнатост, отговорност, между-личностно общуване, екипност, емпатия и др. Именно основаването на такова легално функциониращо демократично училище в България е дългосрочната голяма цел, която сдружението си е поставило. За стигането до тази цел обаче трябва да се мине през множество по-малки стъпки, включващи популяризация, широка обществена дискусия, изграждане на стабилна мрежа, работа с общността, с преподаватели, институции. Всичко това тече в момента като дейност на сдружението и ще бъде надградено в създаването на полудневен център за работа с деца на демократичен принцип – малък прототип на мечтаното училище. На 2-ри декември 2014 г. ще се състои първото събитие с цел набиране на средства за основаването на този център – благотворителен концерт с участието на изявени български изпълнители. С настоящето ви каним да станете част от случването на новите идеи в образованието като подкрепите финансово организирането на благотворителния концерт под надслов „ДА на новите идеи в образованието!“.

За дискусии по темата, моля ползвайте специалната тема във форума. Може да се възползваме от случая да уточним конкретните стъпки по осъществяването на една прозрачна за всеки благотворителна кампания и по този начин да покажем нагледно, защо биткойн превъзхожда в степени фиатните валути, когато става въпрос за дарения.

Изпълнители на концерта
Изпълнители на концерта

Related posts

Тайландската фондова борса ще търгува криптовалути

Martin Tinchev

Bitcoin in Bulgaria

stamen

Интересни факти за развитието на биткойн

stamen
UA-137508696-1