Анализи Най-ново

Атаката срещу биткойн чрез Биткойн Кеш

Публикувана на: 11.11.2017 @ 17:47

От петък вечерта тече безпрецедентна атака срещу биткойн от страна на китайските миньори, активно подпомагана от Roger Ver, посредством сайтовете, които той контролира: bitcoin.com и blockchain.info.

Вероятно скриптът за атаката е напаснат от скрипта, който беше подготвян за планирания следващата седмица хард форк SegWit2X. Този хард форк се провали, но не можем да се учудваме, че хора с потентни инструменти в ръцете си се опитват да ги осребрят в милиони…

Като цяло, ако сте отскоро в биткойн, не се паникьосвайте – подобни епизоди са присъщи на индустрията. Това е просто един от онези моменти, за които всички мечтаехме, когато биткойн беше $7000 – искахме да падне цената, за да купим евтино. Voila!

Няма как да очакваме цената да падне от само себе си, без да се насади страх и несигурност на пазара. Това, че ситуацията е различна от всичко досега, е напълно нормално. Ако беше позната, никой нямаше да се подлъже.

Вероятната развръзка на сагата е следната:

В момента притокът на долари и евро към борсите е прекъснат, защото банките „си почиват“ през уикенда. В същото време, поради напомпаната цена на биткойн кеш, мощностите на копачите се прехвърлят към биткойн кеш, заради което блоковете в биткойн излизат на 20/30 минути, вместо на 10 минути.

Това всичко ще се промени в понеделник, когато борсите ще бъдат захранени със свежи пари. И големите капитали на запад ще се възползват от евтината цена и ще накупят биткойн.

Защо да го правят:

  • Най-голямата борса за деривативи в света – Чикагската – обяви, че до края на годината ще пуска фючърси върху биткойн. Това крие и своите рискове, за които ще говорим за в бъдеще, но като начало дава нещо много важно на институционалните инвеститори: достъп до нов вид, по-добър от всичко познато досега, safe haven актив. Дори и 1% от финансовите капитали в Америка да се насочат натам, това ще се отрази на цената в пъти;
  • В следващите месеци способностите на биткойн ще се изстрелят в космоса:

  • За сметка на това, развитието на технологията зад биткойн кеш е точно нула:

 

Така че, приготвяйте се да се качите на влака, преди да тръгне към $10,000.


Послеслов: както и се очакваше (виж дискусиите ни във форума), и тази атака срещу биткойн се провали с гръм и трясък само за два дена. Както всички предишни атаки срещу него. Както вероятно и всички бъдещи. Защото биткойн е The Honey Badger Of Money™…
Какво е Honey Badger ли? Ето това:

Related posts

Защо Биткойн ще успее – част 2

Boris Mirchev

Биткойн като социална съпротива

stamen

Liquid – първият Sidechain на Биткойн

Martin Tinchev
UA-137508696-1